Avlsforeningen for Dartmoor Ponyer i Danmark

Om Racen:

Relevante links:

Højde: Ikke over 127 cm. på stang (12.2 hands)

Farve og aftegn: Bay (rødbrun), brun, sort, skimmel, rød, roan (skimmeltype). Broget er ikke tilladt.

Overdrevne hvide aftegn bør undgås.

Hoved og Hals: Hovedet bør være lille, med store venlige øjne og små velplacerede, opmærksomme ører.

Hovedet ønskes velforenet med en velformet, middellang hals. Kæberne ønskes velmarkerede, men ikke for grove. Halsen og struben ønskes ikke for kraftig og der bør ikke være tendens til underhals. Moderat udviklet halskam er ønskelig hos hingste.

Skulder: En god skulder er af stor betydning. Skulderen ønskes forholdsvis lang og skrå, men ikke for smal ved manken.

Krop: Ønskes stærkt bygget og af middel længde. God ribbenshvælving og brystdybde, som giver plads til de vitale indre organer (hjerte og lunger m.m.) ønskes.

Lænd og bagpart: Ønskes stærkt og muskuløst. Krydset bør være middellangt med passende hældning, både fladt og meget hældende kryds er uønsket. Halen skal være velansat.

Fundament: Hasen skal være placeret korrekt med god længde fra hofte til has. Hasen ønskes ren og tør med passende førhed under hasen. Et muskuløst stærkt underlår tilstræbes Krogede haser og kohaset bagstilling er uønsket.

God albuefrihed ønskes ved forlemmerne. Underarmen ønskes muskuløs og forholdsvis lang. Forknæet

ønskes stort og med flad front. Piberne ønskes korte, flade og føre samt rene og tørre. Koderne ønskes med passende hældning og af passende længde, de bør ikke være for lange. Hovene ønskes stærke og velformede.

Bevægelse: Det er vigtigt at bevægelsen kommer fra skulderen og at den er lav og korrekt (lige), samt at der er god haseauktion bag, men uden at det er overdrevet..

Helhed: Man og hale skal være fyldig og hænge løst og naturligt. Dartmoorponyen er en særdeles køn ridepony, stærkt bygget, men stadig med udtryk af kvalitet.

Kilde: www.dartmoor.dk

 

  

 

Avlsforbundets hjemmeside:

http://www.dartmoor.dk

 

Forbundets Vedtægter: 

http://www.dartmoor.dk/wp-content/uploads/2016/07/120316_regler.pdf