Appaloosa Horse Club Denmark

 

Om Racen:

Relevante links:

Den første ApHC registrerede Appaloosa kom til Danmark i februar 1978. Det var en pige der havde været i USA i et par år, der havde taget hingsten GKS Black Warrior med hjem til Danmark. Denne hingst er stamfaderen til en del af de Appaloosaer der er i Danmark i dag, men også i Sverige er der mange Appaloosaer efter denne hingst.
I år 2000 søgte Appaloosa Horse Club Denmark om optagelse som affilieret klub til Appaloosa Horse Club. Den 16. marts 2000 blev den danske klub officielt anerkendt som International affilieret med Appaloosa Horse Club i USA.
Ligeledes i år 2001 anmodede Appaloosa Horse Club Denmark, Landskontoret for Heste om tilslutning til Landsudvalget for Heste. Det blev besluttet at vi fik tilslutning til Landsudvalget for Heste. Det betyder at der kan udstilles Appaloosaer ved Dyrskuerne. Med hensyn til hestepas til Appaloosaer, er der blev indgået aftale om logo og hestepasnummer.
Samme år var der to danskere der deltog ved ApHC dommerseminaret, der blev afholdt i Tyskland. Der var 6 der i alt fik en dommergodkendelse, ud af 35 deltagere fra hele Europa. Den ene af de 6 dommere var fra Danmark.
kilde: www.appaloosa.dk/index.html

 

  

Avlsforbundets hjemmeside:

http://www.appaloosa.dk/

 

Forbundets Vedtægter: 

http://www.appaloosa.dk/Rules2014.pdf