Cremello – Palomino

Hvorfor bruge de ”blåøjede” cremellohingste i palominoavlen?

Amacing_aqua_springhingstJamen den er da grim, vil nogen sige, og ushh får mit føl så de grimme blå øjne?

Nej! –  For har du en rød avlshoppe, og ønsker du dig et af de smukke guldfarvede palominoføl, så har du et stensikkert valg, hvis du netop vælger cremellohingsten til din røde hoppe.

Det afkom får IKKE blå øjne men derimod smukke rav- eller nøddebrune øjne og en guldfarvet pels.

Forskellen på at benytte Cremelloen contra Palominohingsten er, at at hoppeejer får 100% fordel på at få sig et palominoføl op imod de kun 50% sikkerhed for palominofarven ved brug af en palominohingst på den røde hoppe, da brug af en palominohingst på en rød hoppe tillige åbner for muligheden af et helt rødtfødt føl med 50%.

Så ønsker du som avler et palominoføl, så er der alt at vinde, hvis du vælger at benytte en cremellohingst til at ifole din hoppe, hvis du har en rød hoppe eller en hoppe med rødt gen.

Muligheden for at avle et cremelloføl opstår udelukkende, hvis man ifoler en anden cremebærer (palomino, buckskin, smokey black) med cremellohingsten – her med 50% chance eller hvis 2 palominoer sammen avler et cremelloføl, det vil der altid være mindst 25% chance eller risiko for, hvis man ifoler en palominohoppe med en palominohingst.

Så cremellohestene er et meget vigtigt aktiv i palominoavlen, dels for at fremelske palominofarven og dels for at udbrede populationen af de smukke palominoheste.

Indsendt af Tina Vesselbo, Stutteri Moelleaaen