Hingstedag Jyllands 10 års jubilæum

Presse omtale af Hingstedag Jylland´s hingstedag den 11.april 2015 – Alle fotos er fra www.sipo.dk som er underlagt Copyright.  De må ikke kopieres, men skal rette henvendelse til fotografen om brug af billeder.

De 15 smukke hingste skinnede om kap med forårssolen, da Hingstedag Jylland holdt sit 10 års jublæum med hingstedag i Jylland. Hingstene var af høj kvalitet og dystede dagen igennem i dressur, spring med rytter og løsspringning, mønstring og Bedste påhit.

Der var også eftertragtede titler at gå efter, nemlig Bedste dressurhingst som tilfaldt knabstrupper hingsten Sartos Combat Warrior II, ejet af Christen Eriksen, Suldrup. Han inkasserede 71% af dommer Margit Ørum, Bækmarksbro

Bedste mønstring blev leveret af Barockpinto hingsten Constantjin fra Inger Kristensen, Bøvlingbjerg. Han fik 33 point og fik bl.a. 9 for opstiling og mønsterens indsats. Constantjin stillede også med sit første årgangs afkom, unghingsten Carano, ejet af Line Lillelund, Vejle som bliver stillet til kåring senere på året.

En suveræn springning viste Cremello hingsten Kvolsbæk´s Amacing Aqua fra Tina Vesselbo, Tørring, der begejstrede dommer Malene Bach, Farsø og gav ham bl.a. 9 i kapacitet. Hingsten vandt både springning med rytter og i løsspringning.

I 4 års klassede stillede 3 hingste og det var den særdeles velgående DSP pony hingst Bomgaardens Dooley ejet af Tina Nissen, Havndal, som løb med titlen. Dressur dommeren var meget begejstret for hingsten og gav ham bl.a. 9 i trav og 8,5 i kapacitet.

Bedste påhit er altid publikums afdeling. Der var i år 4 hingste som frit havde valgt at fremvise deres hingst efter fri fantasti og udklædning. Det blev knabstrupperhingsten Equador Skrødstrup ejet af Katrine Fynbo, Varde som med 12 stemmer løb med æresdækken.

Sidst skulle der findes BIS for pony og for Hest og her havde både dommer og publikum en finger med i afgørelsen. Dommerne gav en karakter fra 1-10 for hver fremvisning specielt til hver hingst der blev bedømt. Det var første gang at hingstedagen havde besøg fra Fellpony foreningen og det fine eksemplar nemlig fellponyhingsten Milesaway Prime Star blev bedste pony med flest stemmer. Han ejes af Dorthe Larsen, Fårup. Den sidste titel blev BIS vinder palomino hingsten Søvangs Hugo Boss, fra Kristina Navtrup, Hobro. Taktfaste klapsalver fulgte hingstene ud på en fin æresrunde og alle BIS vindere i de forskellige klasser fik flotte æres dækkener sponsoreret af Kinnerup Hesteartikler fra Vodskov. Råhøjgaards rosetter, Ry havde doneret æresbånd. Mønstringsmedaljer for de 2 bedste mønstring blev skænket af Hestens Værn.

Hingstedagen har hvert år haft frieserheste opvisning og det var der igen i år i form af Frieser Nord showgruppen, som viste høj klasse med deres flotte showtitel Engle og Dæmoner.

Et show mere på dagen blev leveret af team Haffer med 6 flotte haflinger, hvoraf de to hingste som også var med i hingstedagen Amadeos og Ariel indgik i truppen. Det er Line Gautesen, Suldrup som står i spidsen for dette flotte Team.

Der var også fine repræsentanter af special racer på besøg, nemlig for første gang Paso Peruano hingsten “Pampero MK, ejet af Birgitte Arnason, Stald Nordkap, Bindslev. Han viste et super flot show og er kåret i Rh. Pherdestambuch.   Der var også hopper tilstede som special race, nemlig mor og datter fra Lykke Hansen & Michael Rytter, Løgstør. De fortalte og viste gangarts racen Tennesee Walking Horse frem for publikum, som var mødt talrigt op. Ca. mellem 2-300 kiggede forbi på dagen.

Alle hingstene og deres resultater vil være at finde på hjemmesiden www.hingstedag-jylland.dk

 

sartors_dressur aqvadooley Equador_paahitconstantijin    dooley  fellpony_hingst_BIS prime_star_bis_hestHugo_boss Hugo_boss_ridning

Team_haffer_opvisning

frieser_show
 tennesee_walkers_special_race Pampero2
amadeos amadeos_dressuramadeos_hoved amadeos_paahit ariel    ariel_hoved
breezer breezer_dressur breezer1 chariot cheriot cheriot_1
pelee_ox pelee_ox_1 pelee_ox_2 Obelix_paahit Obelix1carano_unghingst1
sir_lancelotsir_lancelot_1 sir_lancelot_ridning carano_unghingst