Shows 2013

Western ridning i høj klasse

Mieke Derks på 20 år fra Gettrup som ligger syd for Hobro kommer til hingstedag og viser western ridning. Hun har redet siden hun var 7 år gammel, hvor hun startede på sin mor´s hest som var en haflinger. Det var den hun startede med at ride western på.

Senere fik Mieke sin egen hest som hedder Fly, da hoppen var 2 år. Den har hun selv redet til og startet mange stævner med. Hun har også en ung vallak på vej som skal til og starte stævne i år.

Hoppen som hun kommer med til hingste dag er hendes mor´s hest, som hedder Scootin Max RM, i daglig tale kaldet Max. Hun er en hoppe fra Italien som er blevet redet til der nede. Mieke har redet hende i 4 år og har startet stævner. Det er også på hoppen det har været muligt at hun kom med på youth lands holdet for Danmark 4 år træk.

  • Det første år var Mieke med til Youth Euro Cup i Danmark i 2007.
  • 2008 var hun til Youth World Cup i Canada.
  • 2009 var hun kommet med til Youth Euro Cup som var i England.
  • 2010 var hendes sidste tur til Youth World Cup som var i U.S.A.

 

Frieser show – “The way you make me feel…”

Showgruppen

Showgruppen fra Frieser Nord glæder sig meget til at besøge hingstedagen i Viborg med sit friesershow, hvor de bl.a. viser traditionel kvadrilleridning samt deres speciale – at ride tæt sammen med heste i lange liner. Showgruppen består af hingste, hopper og vallakker, der alle er registreret i KFPS (Den Kongelige Frieser Heste Stambog).

Frieser Nord er en af Danmarks største lokalforeninger under Dansk Frieser Forbund (DFF) og holder til i Nordjylland, men optager gerne medlemmer fra hele landet – også selvom du ikke ejer en Frieser. Foreningen arrangerer f.eks. mønstrings- og klargøringskurser, fællesture i naturen, til skuer og kåringer og afholder foredrag, og du er altid velkommen til at kontakte foreningen med spørgsmål omkring frieserheste.