Shows 2012

Årets show er en bred vifte af inspirerende indslag

2 sorte PRE hingste giver opvisning til hingstedag.

Hingstene er begge hjemtaget i sommeren 2011 fra det mest anerkendte stutteri af sorte hingste i Spanien, nemlig Yeguada Flor de Lirio. I og med skimle og brune P.R.E. heste er langt det hyppigste man ser, er det i sig selv et særsyn at Yeguada Nobleza har hele 3 sorte hingste til rådighed for bedækning i 2012. Vi vil få at se 2 af hingstene, Mus de Lirio og Verato.

Verato er en basiskåret P.R.E. avlshingst fra 2006 efter Esclavino I og Olleria. Han kom til Danmark i sommeren 2011 fra Yeguada Flor de Lirio i Spanien, som er et af de mest anerkendte stutterier af sorte P.R.E. heste. Verato er nu under videreuddannelse indenfor dressur og klassisk dressur. Han er pt. 163 cm i stang, men vokser stadig. Verato er en udtryksfuld, samarbejdsvillig og fyrig hingst, der især give en kort og meget korrekt morfologi videre. Trods hans unge alder, er Verato allerede langt i sin uddannelse, og han er blandt andet kørt til. Han er helt cool i boks og på staldgangen, hvor han er jordens fredeligste hest. Men når der skal arbejdes, er han både seriøs og ivrig for at lære og arbejde.

Verato

Verato

Mus de Lirio er en basiskåret P.R.E. avlshingst fra 2005 efter Fiel de Lirio og Furia de Lirio, hjemtaget fra Yeguada Flor de Lirio i Spanien, som er et af de mest anderkendte stutterier af sorte P.R.E. heste. Mus er pt. 162 cm i stang og vokser stadig. Han kom nytilredet til Danmark i sommeren 2011, og er pt. under uddannelse indenfor dressur. Mus er en meget samarbejdsvillig, lærenem og opmærksom hest, der forhåbentlig kan give sin elegance videre. Han er blid og rolig på staldgangen og meget følsom og let på biddet. Mus er en hest med en gangformåen klart over middel, både hvad angår fremad og i løft både for og bag. Mus de Lirios styrker er hans meget blide temprament, hans gang og gode morfologiske kvaliteter.

Mus de Lirio

Mus de Lirio

Western ridning i høj klasse

Mieke Derks på 20 år fra Gettrup som ligger syd for Hobro kommer til hingstedag og viser western ridning. Hun har redet siden hun var 7 år gammel, hvor hun startede på sin mor´s hest som var en haflinger. Det var den hun startede med at ride Western på. Senere fik Mieke sin egen hest som hedder Fly, da hoppen var 2 år. Den har hun selv redet til og startet mange stævner med. Hun har også en ung vallak på vej som skal til og starte stævne i år.

Mieke Derks

Mieke Derks

Hoppen som hun kommer med til hingste dag er hendes mor´s hest, som hedder Scootin Max RM, i daglig tale kaldet Max. Hun er en hoppe fra Italien som er blevet redet til der nede. Mieke har redet hende i 4 år og har startet stævner. Det er også på hoppen det har været muligt at hun kom med på youth lands holdet for Danmark 4 år træk. Det første år var Mieke med til Youth Euro Cup i Danmark i 2007. 2008 var hun til Youth World Cup i Canada. 2009 var hun kommet med til Youth Euro Cup som var i England 2010 var hendes sidste tur til Youth World Cup som var i U.S.A

Få en køretur med 4 spand oldenborgere

Sadelmageren i Skals kan andet end passe sadler til. Niels Simonsen kommer og laver opvisning med sit 4 spand til årets hingstedag. Såfremt vejret tillader det vil det være muligt for publikum at få køre tur i det fri.

4-spand oldenborgere

4-spand oldenborgere

Frieserhingste viser dressur

Ingen hingstedag i Viborg uden friesere. I år får vi besøg af 2 dejlige frieserhingste fra Stald Ripa v/Århus.

Adonis er en frieser hingst på 4 år. Han blev kåret STER til frieserkåringen i Vejle sidste år. Han besidder et kæmpe talent for dressur og han vil i år blive startet i dansk ride forbunds championat for 4 års heste.

Frieserhingst

Frieserhingst

Nanne van de brink er en 8 årig frieser hingst. Han er en smart og moderne type og han besidder et stort talent for dressur. Han har de sidste par år konkureret i LA klasserne på distriksplan med flere placeringer i bagagen. Han debutterede i efteråret sidste år i MB på distriksplan med et resultat til 65%.

Frieserhingst

Frieserhingst