Hingstedag 2012

En god tradition for en stor hingstedag i det midtjyske med mange repræsentanter af hesteracer samlet på én dag er nu blevet et godt trækplaster. Mellem 3-400 lagde vejen forbi Stald Tougaard i Viborg lørdag den 14.4.2012 og fik set dressur, springning, mønstring, westernridning, kørsel med 4-spand oldenborgere og 12 forskellige racer af hingste.
17 hingste var med i konkurrencen om de forskellige klasser. Der blev dystet om bedste unghingst, bedste dressurhingst, bedste springhingst, og bedste hingst med visning af påhit mv. Til at dømme hingstene var berider Uffe Nitschke, Viborg og springdommer Rikke Biørn-Lorenzen, Esbjerg. Der var kamp til stregen og vinderne blev som følger:

  • Bedste unghingst: Barokpinto hingsten Bonte Loreno med 7,6 i gennemsnit og 38 point ialt. Om hingsten sagde dommeren: Dejlig smidig hingst med stor gålyst. Den arbejder godt i alle 3gangarter.
  • Bedste dressur hingst: Dansk Varmblodshingsten Dicardo med 8,6 i gennemsnit og 43 point ialt. Om hingsten sagde dommeren: Dejlig stortgående hingst som virker meget samarbejdsvillig. Den udfører øvelserne med lethed og med stort overskud. Den virker smidig og går med stor bæring.
  • Bedste springhingst: Palomino hingsten Kærgårdens Ripasso med 9 i gennemsnit og 45 point i alt i løsspringning. Om hingsten sagde dommeren: Super flot hest med masser af udstråling og kapacitet. Fjordhingsten Trollfin gjorde også særdeles god figur og blev nr. 1 i spring med rytter. Fra dommeren: Springer velovervejet med god kapacitet og luft under sig, i øvrigt god ekvipage.
  • Bedste påhit blev udvalgt sportspony hingsten RM Caiser
  • Dagens hingst udvalgt af publikum blev DV hingsten Dicardo, der foruden titlen blev smykket med dannebrogs dækken fra Eldorado og æresbånd skænket af HingsteNet.dk
    Igen i år var der af Hestens Værn udsat mønstringsmedaljer og de to vindere blev følgende:
  • Islænder hingsten Styrkur fra Hafsteinstöðum med 8 i gennemsnit. Om mønstringen sagde dommeren: Får vist hingsten optimalt – God opstilling og kontrol – følger hingsten efter bogen.
  • Akhal Tekiner hingsten Sherhan med 7 i gennemsnit. Om mønstringen sagde dommeren: Fin opstilling og præsentation af hingsten – Lidt foran hingsten i mønstringen ellers en flot fremvisning.