Hingstedag 2010

Flotte hingste fra hele landet til hingstedag i Viborg

Hingste fra hele landet drog til Viborg lørdag den 17. april 2010, for at sætte hinanden stævne om de udsatte præmier om titlen som bedste pony hingst, bedste stor hingst, bedste springhingst og bedste hingst med showpåhit. Det var bredt repræsenteret med racer som Pinto, Palomino, Knabstrupper, Irish Cob, Barock-frieser, Barock-pinto, Haflinger, Newforest pony, Dansk sportspony og Connemarapony.

Titlerne blev vundet af følgende:
Bedste pony: Horsemosens Navarone, newforest pony, ejet af Camilla Rosenlund, Strøby. Navarone var for øvrigt med til hingstedag for 5. år i træk.
Bedste stor hingst som løb af med sejren var Shulay Gold Fever, palomino og eget af Juliette du Plessis de Richelieu, fra Viby, Sj.
Bedste springponyhingst blev haflingerhingsten Almbue-D, eget af Ina Toldbod, Jerslev J.
Med bedste påhit/udklædning blev Sherdil, knabstrupper hingst eget af Heidi Buch Jensen, Mørkøv hædret.

Det er alene publikum som afgør hvem der skal vinde, men alle hingstene gjorde en særdeles flot indsats i løbet af dagen og fra HingsteNet’s side lyder en kæmpe stor tak for de flotte fremvisninger og påhit som gjorde, at publikum kunne få en rigtig spændende heste-eftermiddag.

De tre fotografer CR-foto, Sipo-foto og Hvitfeldt Foto klipsede løs hele dagen og lige nu arbejder de hårdt på redigering af billeder som vil kunne bestilles hos dem inden for nær fremtid. En smagsprøve på billederne kan snarlig ses på hjemmesiden www.hingstenet.dk/hingstedag.

Hele dagen blev optaget på video og det vil også kunne være muligt at bestille en dvd med hele arrangementet ved at rette henvendelse til HingsteNet.dk

Showholdet med 6 miniature hingste startede dagens program med en flot opvisning for vogn. DMHF’s showhold er sammensat af aktive medlemmer i DMHF. Det populære show blev startet i 2006 af medlemmer fra hele landet. Det er meningen at vise at miniaturehesten er andet og mere end små hygge- og klappedyr. Miniaturehesten er kærlige, energiske og vedholdende og kan lige som store heste trænes op til forskellige aktiviteter. Showholdet viser bl.a vognkørsel, spring og agility. Som kørehest er miniaturehesten særdeles velegnet og kan sagtens trække en vogn med en voksen og et barn. Der var liv over feltet senere på dagen, da showholdet viste de små kunne springe i fin stil. Dog kneb det med at få springene sat ordentlig fast i ridehus bunden, men et godt initiativ var det.

HingsteNet, der i år kan fejre 10 års jubilæum og som for 5 gang kunne holde fælles hingstedag i Viborg glæder sig over at støtten til hingstedagene er vokset år for år og ser frem til en ny hingstedag med endnu flere racer repræsenteret den 16.4. 2011 på Dronningens fødselsdag.

Bestil en dvd fra hingstedagen 2010 i Viborg – den koster kun 150,- kr. inkl. moms og porto. Send en mail til info@hingstenet.dk med dit navn og adresse og indbetal beløbet på konto: 9336-0000403245 Så sender vi den til dig med posten.