Hingstedag 2008

HINGSTEDAG 2008 BLEV EN SUCESS

En tradition for fælles Hingstedag i Viborg er nu ved at slå rod, da weekendens hingsteshow blev det gennembrud vi fra HingsteNet.dk side havde set frem til de sidste 3 år. Vejret var med os endnu engang, og vi har kun fået positive feedbacks og løfter om at hingstene vil komme igen til næste år. Så bedre respons kan vi ikke få.

Vi var i år repræsenteret med 11 forskellige racer: “Newforest pony, Dansk Sportspony, welsh pony, Haflinger, fjordheste, Dansk Varmblod/Holstener, Oldenborger, Frederiksborger, Knabstrupper, OX-araber og Fuldblod. Derudover var en enkelt hoppe repræsenteret med den sjældne race Tennessee Walker, som der kun findes 8 af herhjemme og ingen hingste.

Chopin Dane

Chopin Dane Foto: Camilla Rosenlund

Stald Tougaard er et perfekt sted at vise hingste frem under så dejlige forhold og rammer. En stor tak for god opbakning til hingsteejerne, som rykkede en dag ud af kalenderen og alle hingste var pudset og fin form til dagen. Vi er stolte over at også hingste langvejs fra som Fyn og Sjælland tog turen til Viborg for at være sammen med os. Tak til de forskellige hjælpere på Stald Tougaard, som bidrog til at alt klappede under showet.

Hingstecenter Vest Foto: Camilla Rosenlund

Hingstecenter Vest Foto: Camilla Rosenlund

Vi havde forsøgt at sammensætte et alsidigt program i løbet af eftermiddagen blandet med shows indimellem. Også hingsteejerene havde været opfindsomme og der var mange gode påhit til morskab for publikum. Bl.a. Indslaget med dansende Tina Turner og Horsemosens Navarone, Sjælland som vandt og blev dagens bedste påhit. Også fra Fyn havde Bahlhors lagt hovederne i blød og opførte et flot lille danse nummer med temaet “The Man in Black som intro til Tarzan af Kloster´s dressurprogram. Cowboy efter Indianer var temaet fra Hingstecenter Vest ved Ulfborg, som havde taget hingstene Herikos Bredager og Dressmann med. Marchi skulle have været med, men havde tabt en sko på dagen, så måtte desværre blive hjemme.

Tarzan af Kloster Foto: Camilla Rosenlund

Tarzan af Kloster Foto: Camilla Rosenlund

Flere af hingstene blev vist i løsspringning og gjorde det ganske fremragende. Nasti og Baldur blev vist under rytter i springning også. Både frederiksborger, haflinger- og Knabstrupperavlen viste med disse super hingste at de godt kan gøre sig gældende i springsporten.

Sarpo Vejleby foto: Camilla Rosenlund

Sarpo Vejleby foto: Camilla Rosenlund

Den ældre holstener hingst Lorentin II, som havde taget turen fra Tarm, viste et særdeles flot dressurprogram. Han står hos Stald Heimdal i Tarm klar til at betjene hopper.

Lorentin II

Lorentin II Foto: Camilla Rosenlund

Mange var kommet for at se den dejlige DV-hingst Chopin Dane, som havde sponsoreret en gratis bedækning på kataloget. Han ejes og rides af Mette Ubbesen på Fyn. Den glade vinder af en gratis bedækning blev Janne C. Ranegaard fra Asferg.

B.I.S Vindere 2008

B.I.S Vindere 2008

De stolte vindere, som kunne drage hjem med de 4 udsatte titler kan ses under menupunktet B.I.S.

Vi takker også vore sponsorer: Tika-rideudstyr, Skærlund Design og GoldenHorze Collection med donering af flotte gevinster og præmier til hingstedagen. Publikum kunne gå fra dagen med et væld af flotte gevinster sponsoreret af forskellige forretninger i Viborg og omegn.

De fleste af hingstene tog også opstilling udendørs efter deres opvisning og med udsigten over Loldrup Sø, hvilket var et yndet sted til fotografering.

Wareno ox Foto: Camilla Rosenlund

Wareno ox Foto: Camilla Rosenlund

Den fantastisk smukke OX-araberhingst Wareno var smukt pyntet til dagen, som kun en ægte araber kan se ud.

Hingstene tog efter et par runder i ridehuset opstilling og fik blå erindringsrosetter samt en lille gave fra HingsteNet.dk. Flere billeder fra Hingstedagen kan ses under Galleri – På gensyn den 4. april 2009

Præmieoverrækkelse Foto: Camilla Rosenlund

Præmieoverrækkelse Foto: Camilla Rosenlund