Hingstedag 2007

Hingste i topklasse viste deres kunnen

For anden gang afholdte HingsteNet.dk fælles hingstedag i Viborg på det meget flotte ridecenter Stald Tougaard. Vejret var i top og alle hingstene var oplagte til at vise sig fra deres allerbedste side.

Vi var repræsenteret med 8 forskellige racer: “newforest pony, welsh pony, Haflinger, Tinker, Frederiksborger, OX-araber, Pinto og frieser. De fleste af hingstene tog også opstilling udendørs med udsigten over Loldrup Sø, hvilket var et yndet sted til fotografering.

MB Karatt

MB Karatt Foto: Dorte R. Laursen

Først blev hingstene vist løs i ridehallen i ca. 5 minutter pr. hingst. Her kunne publikum danne sig et godt indtryk af hingstenes gangarter. Frederiksborger hingsten Sarpo Vejleby benyttede endda chancen for at komme ned og rulle sig i den dejlige ridehus bund. Sarpo blev vist løs og i løsspringning af den mangeårige hingstejer Verner Møller fra Asferg, som havde lejet hingsten til bedækningssæsonen 2007.

Sarpo Vejleby Foto: Dorte R. Laursen

Sarpo Vejleby Foto: Dorte R. Laursen

Et flot indslag kombineret med et dressurprogram blev leveret af Horsemosens Navarone, ejet af Camilla Rosenlund, Strøby, som dog også indkasserede flest point for dagens bedste påhit. Læs også ved at klikke på linket om Camilla´s oplevelse på hingstedagen: Camilla og Navarone til hingstedag.

Horsemosens Navarone Foto: Camilla Rosenlund

Horsemosens Navarone Foto: Camilla Rosenlund

Flere af hingstene blev vist i løsspringning og gjorde det ganske fremragende, ikke mindst haflingerhingsten Nasti, som her indtager den høje forhindring. Haflinger-avlen er i stærk fremgang til at blive en brugshest i både dressur og springning. Nasti er ejet af Stutteri Nordan, Frederikshavn.

Nasti Foto: Camilla Rosenlund

Nasti Foto: Camilla Rosenlund

Den meget imponerende Pinto-hingst Samondo havde taget turen fra Tyskland 4 dage forinden hingstedagen og blev vist løs i hallen. Den tidligere årets hingst i Dansk Pinto Forening indkasserede flest point om dagens bedste hingst.

Samondo Foto: Dorte R. Laursen

Samondo Foto: Dorte R. Laursen

Tinkerhingsten Oenghus of Ireland fra Anton Stage i Kjellerup viste så god en figur at han blev valgt til dagens bedste ponyhingst. Flot fremført af Jeanette Holm i sadlen.

Oenghus of Ireland Foto: Camilla Rosenlund

Oenghus of Ireland Foto: Camilla Rosenlund

Den kun 4-årige welshhingst Fronerthig Prince Teyrnon blev flot fremført af sin ejer Karina Kold, Horsens. Hingsten kunne allerede flere øvelser i dressur end det kræves af en 4 årig hest og han viste en overordenlig god ridelighed og flot løsspringning. Desværre har vi ikke pt. et ridebilled af ham, men som det ses her havde han et godt øje til hallens udsmykning.

Fronerthig Prince Teyrnon Foto: Dorte R. Laursen

Fronerthig Prince Teyrnon Foto: Dorte R. Laursen

Som en festlig afslutning på hingstedagen viste Dina Rasch, Farsø et meget flot ildshow udendørs med frieserhingsten Jelmer fan de Adelvej på 4 år.

Friesershow

Friesershow


Friesershow Foto: Camilla Rosenlund

Friesershow Foto: Camilla Rosenlund