Friesershow 2006

Frieserhingstene… hestenes Rolls Royce

frieser

Frieser for vogn

Frieseren er en ældgammel hesterace, en af Europas ældste. Stambogen på frieserhesten blev oprettet i 1879 i Friesland, Holland. Den er med sin spanskblodede afstamning en barokrace, som gør den velegnet til klassisk dressur. Derimod er den ikke egnet til spring eller konkurrencer hvor det gælder om at komme først, men… man kører jo heller ikke racerkørsel i en Rolls Royce!

Hestens helt specielle udstråling, elegance og sind gør, at der i dag er stor fremgang for frieserhesten i Danmark. Da Dansk Frieser Forbund blev oprettet i 1987 var der ca. 20 frieserheste i DK, hvor der i dag er ved at være 600.

Frieserhesten er en meget alsidig hest, og selv om de fleste nok anser den for kun at være en kørehest, vil I denne dag kunne se den brugt på flere måder. I Danmark er det ikke så ofte, at man ser heste fremvist i lange liner. I frieserhestens hjemland er det ofte brugt i forbindelse med fremvisning ved hingstekåringen – hvor hingstene dog skal være fyldt 12 år, før de må fremvises på denne måde. De lange liner er også en god træning til de unge heste før tilridning og tilkørsel, men der er desværre ikke så mange her i landet som kender til det, og som kan udføre det.

Frieser under rytter

Frieser under rytter

Dina Rasch fra Træningsstald Engdal, fremviste hendes Frieser hingst Jelmer fan de Adelvej på 3 år, og med sig havde hun Line Stewart-Hargreaves der red den 4 år gamle hingst Goska Fan der Schepersdijk. De to hingste blev derudover vist som et flot to-spand med Tonny fan Lankveld som kusk.

Vi takker for et rigtig flot show

Tonny

Tonny

 

Frieser i lange liner

Frieser i lange liner